Затверджено вимоги щодо якості реалізації продуктів харчування у місті Києві
Відповідно до розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) затверджено вимоги щодо якості реалізації продуктів харчування у місті Києві на час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації регіонального рівня.
Так, суб’єкти господарювання повинні:
✅біля місць потенційного скупчення людей нанести маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами на менше 1,5 м;
✅забезпечити дотримання відстані не менше 1,5 м між сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), якщо столи не відокремлені один від одного суцільною перегородкою;
✅меню розмістити для безконтактного ознайомлення, дозволяється видача одноразових паперових меню з їх подальшою утилізацією тощо.
❌Забороняється:
✅самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівників закладу;
✅функціонування дитячих кімнат;
✅проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 осіб тощо.
Працівники закладів ресторанного господарства повинні бути одягнені в медичну маску або распіратор, окуляри (або захисний екран між працівником та відвідувачем та одноразові рукавички.