Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

У столиці створять науково-технологічний парк «Academ.City»

Опубліковано 09 лютого 2023 року о 11:51
фото

08 лютого 2023 року між Київською міською військовою адміністрацією та Національною академією наук України було укладено два важливих документи:

 Угоду про співпрацюміж Київською міською військовою адміністрацією та Національною академією наук України, яка передбачає взаємодію наукових установ НАН України зі структурними підрозділами КМДА у сферах: промисловості, економіки, екології, транспорту, медицини, освіти, житлово-комунального господарства, містобудування, інформаційно-комунікаційних технологій.

Враховуючи позитивний багаторічний досвід співпраці та великий науковий потенціал міста, підписання Угоди забезпечить продовження співпраці з НАН України, з метою спрямування спільних зусиль і науково-технічного потенціалу наукових організацій НАН України, розташованих на території столиці, на вирішення актуальних питань розбудови столиці, соціально-економічного та промислового розвитку міста Києва.

Меморандум про взаєморозуміння щодо створення наукового парку «Academ.Сity» між Київською міською військовою адміністрацією та Національною академією наук України, якийпередбачає створення інформаційних та інфраструктурних умов для підсилення ролі науки та наукоємних технологій в сталому розвитку міста. Підписання даного Меморандуму сприятиме створенню нових робочих місць,  залученню іноземних та національних інвестицій, підвищенню конкурентоспроможності українських високотехнологічних продуктів.

Концепт науково-технологічного парку «Academ.City» розроблено німецько-українською командою вчених в рамках спільного проекту Київського академічного університету, Університету ім. Гумбольдта                       м. Берлін та Технопарку «Адлерсхоф-Берлін» та підтримується Міністерством освіти і науки Федеративної республіки Німеччина.

До складу наукового парку «Academ.City» входять 12 науково-дослідних установ НАН України.

У столиці науковий парк планується розмістити на базі ДНУ «Київський Академічний Університет» (КАУ), що розташований на Академмістечку. Цей заклад зробить основний акцент на навчанні через дослідження, таким чином спонукаючи створення стартапів, малого та середнього бізнесу.

«Важливо створити такі умови науки та бізнесу, щоб наші молоді і талановиті науковці та підприємці не шукали для себе можливостей за кордоном, а залишались працювати в нашій державі, сприяли зміцненню її економіки та розробляли нові винаходи», - зазначає виконувач обов’язків директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Володимир Костіков.

Даний захід було проведено за участі першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Поворозника М.Ю., Президента НАН України Загороднього А.Г., членів Президії НАН України, керівництва Департаменту промисловості та розвитку підприємництва, ДНУ «Київський академічний університет».    

        

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux