Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

Щодо засідання міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати

Опубліковано 13 серпня 2024 року о 10:14

У виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) 26.07.2024, за участю представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державної служби геології та надр України, а також заступників голів райдержадміністрацій та керівників підприємств-боржників відбулось чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у місті Києві.

Предметом розгляду на засіданні було питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, зі сплати єдиного соціального внеску та з платежів до Пенсійного фонду України, а також заходи, що вживаються з метою прискорення погашення цих боргів та недопущення їх зростання на окремих підприємствах міста Києва, зокрема, на 10 столичних підприємств, у т.ч. які вперше у цьому році потрапили до переліку боржників із заробітної плати (2 підприємства державного сектору та 8 підприємства недержавного сектору), на яких на 01.07.2024 загальний обсяг заборгованості із виплати заробітної плати (за травень 2024 року та попередні періоди) склав 9,1 млн грн.

Згідно з даними оперативного моніторингу, протягом червня ц.р. у повному обсязі погасили борги 6 підприємств на загальну суму 1,0 млн грн; 19 підприємств зменшили борг майже на 3,0 млн грн. В той же час на 26 підприємствах спостерігається зростання боргу на 13,6 млн грн; 8 столичних підприємств у травні цього року потрапили до переліку боржників із заробітної плати (1 з них повторно з початку ц.р.) загальний обсяг заборгованості на яких на 01.07.2024 склав 4,3 млн грн.

Згідно даних оперативного моніторингу на 01.07.2024 заборгованість із виплати заробітної плати мала місце на 73 суб’єктах господарювання, які зареєстровані у м. Києві, загальний обсяг боргу на яких склав понад 500,0 млн грн.

В місті Києві відсутня заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ (закладів та організацій), які фінансуються з бюджету міста Києва.

Із загальної кількості підприємств-боржників із виплати заробітної плати за даними оперативного моніторингу на 01.07.2024 борги із заробітної плати мали місце на 34 підприємствах державного сектору економіки – 378,7 млн грн або 72,2% від загального обсягу боргу; 3 комунальних підприємствах – майже 5,0 млн грн (1%); 36 недержавних підприємствах – 140,5 млн грн (26,8%).

Завдяки вжитим спільним заходам, згідно з даними оперативного моніторингу на 26.07.2024 протягом липня 2024 року, із загальної кількості підприємств-боржників із виплати заробітної плати, які значились в переліку боржників на 01.07.2024, зменшили борг 10 підприємств на суму 4,3 млн грн. погасили в повному обсязі 3 підприємства на суму майже 4,1 млн грн.

За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою сприяння прискоренню погашення існуючих боргів.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux