Щодо моніторингу дотримання суб’єктами господарювання, які здійснюють обіг харчових продуктів, вимог законодавства про харчові продукти
За участі спеціалістів Департаменту промисловості та розвитку підприємництва з 29 червня по 15 липня поточного року було проведено моніторинг дотримання суб’єктами господарювання, які здійснюють обіг харчових продуктів, вимог законодавства про харчові продукти, що провадять свою діяльність у місті Києві відповідно до пункту 5 протоколу № 26 Постійної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21 червня 2022 року.
Під час моніторингу було перевірено на якість та безпечність продукти харчування у 98 тимчасових потужностях, у яких здійснюється їх реалізація.
За результатами моніторингу уповноваженими представниками було складено 50 протоколів за порушення вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, а саме порушення:
- зберігання продуктів, які швидко псуються;
- дотримання особистої гігієни продавця (наявність рукавичок, іншого спеціального одягу);
- дотримання санітарних норм в об’єкті, де готується і реалізується продукція;
- дотримання технології приготування продуктів харчування;
- відсутність охолоджувального обладнання, тощо.
Додатково нагадуємо споживачам харчових продуктів, що їх придбання у невстановлених місцях та без наявних відповідних документів про якість та безпеку – небезпечно для Вашого здоров’я!
Робота в даному напрямку продовжується!