Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

Відбулася зустріч щодо впровадження сучасної промислової інноваційної політики

Опубліковано 28 липня 2020 року о 13:29
фото

 

27 липня  2020 року  в залі засідань Української спілки промисловців та підприємців (далі – УСПП)  відбулася зустріч президента УСПП Анатолія Кінаха, віце - президента УСПП  Сергія Зіміна, заступника директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Анатолія Багана  та Олександра Осадчого - Голови Ради директорів підприємств, установ та організацій м. Києва, генерального директора ДП ВО “Київприлад” щодо обговорення питань об'єднання зусиль по напрацюванню і впровадженню сучасної промислової інноваційної політики.

Під час зустрічі Анатолій Кінах проінформував присутніх про результати зустрічі, яка відбулася 23.07.2020 року, Віце-прем'єр-міністра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського із представниками структурованих об'єднань промисловців, підприємців та бізнесу.

У його промові була надана характеристика стану промисловості України на сучасному етапі, та повідомлено, що за 5 місяців 2020 року падіння в індустрії становило майже 9% , у червні цього року - більше 5%. Скорочення або ж подекуди повна зупинка виробництв призводить до загрози збільшення трудової міграції та перетворення України в сировинний придаток розвинутого світу. Вже зараз більше 70% експорту України - це сировина. Мільйони наших співгромадян шукають заробітку за кордоном.

Анатолій Кінах повідомив, що урядове рішення про створення профільного міністерства, на чому наполягали вже більше 5 років,  позитивно сприйняли промисловці держави.

Також присутнім  повідомили, що під час зустрічі з Олегом Уруським обговорили питання затвердження нормативних функцій нового міністерства, насичення його структури професійними кадрами, завершення розробки Стратегії промислового розвитку, а також розробки та впровадження програми співробітництва з Національним банком України. Було наголошено на необхідності прийняття цільових галузевих програм для авіа-,  судно-, ракето-космічної сфер, галузі машинобудування тощо.

На зустрічі з інформацією про стан роботи промисловості м. Києва за перше півріччя 2020 року виступив Анатолій Баган. Він особисто зупинився у своїй промові на необхідності напрацювання і впровадження комплексної державної політики у промисловій сфері, яка буде реалізовуватись незалежно від складів уряду та базуватись на пріоритетах підтримки національного виробника, створення нових робочих місць в Україні, підвищенні платоспроможності, громадян, конкурентоспроможності підприємств та модернізації виробництв.

 Крім цього, під час  виступу Олександр Осадчий позитивно оцінив наміри Уряду України щодо формування групи радників при віце-прем'єр-міністрові, до якої ввійдуть представники  промислово-підприємницької громади. Він  схвалив наміри утворення в скорочені терміни вертикалі державного управління промисловістю.

Підсумовуючи результати зустрічі, Анатолій Кінах висловив впевненість у позитивному результаті для економіки держави останні дії Уряду України щодо створеного профільного міністерства та запланованого до виконання комплексу заходів по відродженню промисловості як основної складової економіки України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux