Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

Щодо проведеної роботи Департаментом промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) протягом 2022 року

Опубліковано 09 січня 2023 року о 16:14
фото

 

Департаментом з 28 лютого 2022 року забезпечується робота логістичного відділу Гуманітарного штабу Києва та робота в Центрі збору, аналізу інформації та реагування. Представники Департаменту залучені з початку березня поточного року до роботи Ситуаційного Центру Київської міської військової адміністрації.

Спеціалізованою службою матеріального забезпечення цивільного захисту Департаменту спільно з Гуманітарним штабом виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) організовано запаси продовольства та товарів непродовольчої групи товарів, виробів медичного призначення, лікарських засобів з метою забезпечення постраждалого населення у разі застосування ядерної зброї.

Департамент сприяє створенню сучасної інфраструктури споживчого ринку на території столиці, задоволення потреб киян і гостей столиці у різноманітних товарах та послугах на європейському рівні.

За результатами моніторингу, наданого районними в місті Києві державними адміністраціями, станом на 31.12.2022 у столиці функціонують 7194 продовольчих та непродовольчих закладів торгівлі та 3274 загальнодоступних об’єктів харчування.

З метою реалізації державної політики у сфері торгівлі та побутових послуг, в тому числі сприяння забезпеченню міста продовольчими ресурсами, організації оптової, роздрібної торгівлі, ресторанного господарства Управління:

Направлено лист до Міністерства економіки України з  пропозиціями щодо внесення змін до Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі, затверджених наказом Міністерства зовнішніх економічних зав’язків і торгівлі України від 08 липня 1996 року № 369, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 липня 1996 року за № 372/1397.

Розроблено проєкт рішення Київської міської ради «Про розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та об'єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі в місті Києві», який перебуває на стадії опрацювання заінтересованими сторонами

Ініційовано створення модуля «Торгівля» в інформаційно – аналітичній системі «Управління майновим комплексом територіальної громади м. Києва», опрацювання його структури спільно зі співробітниками
КП «ГІОЦ»

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 13.02.2020
№ 6157/0/1-20 щодо посилення боротьби із нелегальним виробництвом (фальсифікованої продукції підпільними цехами та не облікованої продукції на легальних виробництвах), обігом, зокрема ввезенням, зберіганням, транспортуванням, реалізацією алкогольної продукції (незаконна реалізація, зокрема у місцях торгівлі) та марок акцизного податку відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 14.02.2020 № 268 «Про створення міжвідомчої робочої групи з питань посилення боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції на території міста Києва» забезпечено роботу міжвідомчої робочої групи з питань посилення боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції на території міста Києва.

Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) 16.06.2021 № 1360 «Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 14 лютого 2020 року № 268» оновлено її персональний склад.

До складу міжвідомчої робочої групи залучено представників Департаменту, Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, Київської міської прокуратури, Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області, Головного управління Національної поліції України у м. Києві, Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, Київської митниці Держмитслужби, Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві, районних в м. Києві державних адміністрацій.

На виконання протоколу від 23.06.2021 № 1 засідання міжвідомчої робочої групи з питань посилення боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції на території міста Києва такі ж групи створено у всіх районах міста Києва.

За 2022 рік здійснено 12 комісійних обстежень, за участю представників Департаменту, районних в м. Києві державних адміністрацій, Головного управління Державної податкової служби в м. Києві та Головного управління Національної поліції в місті Києві.

Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» припинено планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного нагляду на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64 «Про введення воєнного стану в Україні».

У столиці запроваджено Порядок розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі та затверджено Схему розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі (307 адрес) та Схему розміщення об'єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі (1011 адрес).

Комунальне підприємство «Міський магазин» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) (далі – КП «Міський магазин») визначено замовником робіт з облаштування та утримання місць для розміщення засобів пересувної та об'єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі на території міста Києва, організатором торгів на право розміщення засобів пересувної та об'єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі, уповноважено укладати за результатами зазначених торгів договори із суб'єктами господарювання щодо розміщення засобів пересувної та об'єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі.

 

Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 26.05.2015 № 507 «Про проведення ярмарків у місті Києві» на сьогодні організовано та проведено
2 043 ярмарків, на яких реалізовано 19,9 тис. тонн сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів. Взяли участь у таких ярмарках близько
53,4 тис. суб’єктів господарювання.

Відповідно до адресного переліку сезонних ярмарків з продажу натуральних хвойних дерев, новорічних прикрас у місті Києві з 15 грудня до 31 грудня 2022 року із зазначенням організаторів передбачено 157 локацій.

Враховуючи потреби киян, особливо соціально-незахищених верств населення, між структурними підрозділами виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) проведено інвестиційний конкурс «Про створення об’єктів роздрібної торгівлі продуктами харчування, що користуються найвищим споживчим попитом у місті Києві», переможцем якого є ПрАТ «Київхліб».

Відповідно до інвестиційних договорів інвестор здійснює реалізацію батона, хліба пшеничного, хліба житньо-пшеничного за зниженою ціною для власників багатофункціональної електронної картки «Картка киянина» за встановленою системою.

Згідно з цією системою знижок один власник «Картки киянина» може придбати 1 одиницю продукції в день зі знижкою від 20 до 70%.

За оперативними даними у січні - грудні поточного року реалізовано 3201,32 тонн хліба та хлібобулочних виробів власникам «Картки киянина».

 

Здійснюється робота по забезпеченню потреб військових частин ЗСУ, дислокованих в міста Києві матеріально-технічними засобами.

Організовано роботу щодо надання гуманітарної допомоги КНП «Київська міська клінічна лікарня № 6» (144 одиниць медичної техніки).

 

З метою забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання в умовах воєнного стану Департаментом отримано державну субвенцію у розмірі 447,5 млн. грн та здійснено закупівлю: зерна, круп, макаронних виробів, соняшникової олії, консерв, цукру, молока, хлібобулочних та кондитерських виробів, чаю та кави.

 

Створено спеціалізовану службу цивільного захисту матеріального забезпечення й спеціалізовану службу цивільного захисту торгівлі та харчування на особливий період.

Надано пропозиції та затверджено зміни до Міської цільової програми забезпечення готовності до дій за призначенням територіальної підсистеми міста Києва Єдиної державної де передбачено 849,3 млн. грн для діяльності служб цивільного захисту з матеріального забезпечення і торгівлі та харчування.

 

Постійно здійснюється комунікація з Міністерством економіки України та АТ «Укрпошта» щодо надання допомоги у переміщенні потужностей суб’єктів господарювання з територій, де ведуться бойові дії або є загроза бойових дій, на територію м. Києва.

 

Забезпечується безперебійна робота стратегічних підприємств міста Києва в умовах критичної роботи енергосистеми України.

Спільно з Міністерством економіки України й Міністерством розвитку громад та територій України забезпечується щоденна робота з промисловими підприємствами (переговори персонально з кожним споживачем) ТОП 32 найбільших площадок комерційного обліку споживачів приєднаних до електричних мереж м. Києва щодо зменшення навантаження на електромережі задля забезпечення сталого балансування енергосистеми міста Києва.

А також, в постійному режимі, Департамент комунікує з ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» щодо дотримання графіків ГОЕ, ГОП, ГПВ, ГАВ по відношенню до промислових підприємств та торгово-розважальних центрів міста Києва.

Департаментом щоденно доводиться до відома промисловим підприємствам м. Києва графік погодинного відключення споживачів електроенергії по місту Києву.

Департаментом проводиться моніторинг виконання суб’єктами господарювання умов графіку споживання електроенергії: 50х50х25 та письмово надаються рекомендації ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» щодо цілодобового постачання електроенергії цим споживачам на наступний тиждень.

 

Сформовано Перелік промислових підприємств - об’єктів критичної інфраструктури міста Києва, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 № 1109 «Деякі питання об’єктів критичної інфраструктури».

 

Забезпечується комунікація з Антикризовим штабом УСПП, створеного для оперативного вирішення питань економічного відновлення в умовах воєнного стану та протидії збройній російській агресії.

Підготовлено матеріали для проведення 10-ти засідань Антикризового штабу.

 

На постійній основі здійснюється співпраця з Державним концерном «Укроборонпром» щодо організації створення та функціонування у м. Київ інноваційних виробничих центрів оборонно-промислового комплексу, яка передбачає концентрацію виробничих потужностей підприємств, які здійснюють розроблення і виробництво високоточних засобів ураження, боєприпасів, радарних систем, бронетехніки та артилерії, з одночасним технічним переоснащенням та оновленням виробничої бази вказаних підприємств.

 

Здійснюється щотижневий моніторинг та інформування Міністерства економіки України щодо сум завданих збитків в умовах російської агресії (підготовлено 39 звітів щодо суми завданих збитків по 115 суб’єктам господарювання міста Києва).

Надається оперативна інформація щодо працюючих промислових підприємств на території м. Києва та чисельності працюючих.

 

Реалізується Положення про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва у місті Києві, затвердженого рішенням Київської міської ради від 21.09.2017 № 46/3053 (зі змінами та доповненнями), а саме:

- підписано додаткові угоди до договорів про співробітництво з 12 банками: АТ «КБ «ГЛОБУС», АТ «ОЩАДБАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», АТ «ПРОКРЕДИТ БАНК», АТ КБ «ПРИВАТБАНК», АТ «КРЕДОБАНК», ПАТ  «БАНК ВОСТОК», АТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК», АТ «БАНК «УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ», АТ «ТАСКОМБАНК», АТ «АСВІО БАНК» та АТ «КОМЕРЦІЙНИЙ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ БАНК».

- погоджено компенсацію відсотків 57-ми позичальникам на суму 12,74 млн грн, які отримали кредити на суму 612,72 млн грн;

- проведено моніторинг цільового використання коштів позичальниками;

- проведено моніторинг результативності реалізації фінансово-кредитної підтримки.

 

Підготовлено проєкт створення наукового парку «Academ.City».

До складу наукового парку «Academ.City» планують увійти 12 науково-дослідних установ НАН України.

Сформована спільна робоча група щодо затвердження пріоритетних напрямків та переліку першочергових розробок в рамках створення наукового парку «Academ.City», проведено два засідання (02.09.2022, 06.10.2021.

Підготовлено МЕМОРАНДУМ ПРО ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ щодо створення наукового парку «Academ.Сity» між КМДА та НАН України.

Опрацьовується проєкт Концепції створення наукового парку «Academ.Сity».

Розпочато роботу щодо внесення пропозицій до Проєкту детального плану забудови територій у межах створення наукового парку «Academ.Сity» для врахування при зонуванні та подальшому плануванні територій мікрорайону.

 

 Підготовлено інвестиційний проєкт «Індустріальний парк Полярна 20».

Площа земельної ділянки 14 га.

Перелік галузей проєкту: Виробництво машин та устаткування, cкладське господарство, адміністративна та допоміжна офісна діяльність, інша професійна, наукова та технічна діяльність.

Загальна  площа об’єкту 406 000 м.кв.

Термін будівництва – 4 роки

Бюджет будівництва – 9057 млн.грн.

Окупність проєкту – 6 років.

 

Забезпечується робота інформаційної системи «Промисловість і наука міста Києва».

Із загальної кількості:

1606 промислових підприємств м. Києва, які звітують до Головного управління статистики в м. Києві за формами 1П та 1ПЕ, розділ «Загальні відомості» ІС «Промисловість і наука» заповнений по 1158 промисловим підприємствам; розділ «Продукція» – по 775 підприємству;

341 науково-дослідна установа міста в Інформаційній системі, актуалізовано дані по 334 організаціям.

До ІС «Промисловість і наука» внесені дані про 19904 видів товарної  продукції від 920 підприємств, установ та організацій з кола розпорядників коштів бюджету міста Києва всіх  рівнів та комунальних  підприємств, установ, тощо.

 

Забезпечено координацію роботи КП «Київський міський бізнес-центр».

Створено інформаційно-консультативні центри у 10 районах міста Києва, якими надано 1288 консультацій бізнесу.

 

Забезпечено повноту та якість виконання положень державної регуляторної політики.

Видані розпорядження Київської міської військової адміністрації:

від 18.10.2022 № 697 «Про внесення змін до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на 2022 рік»;

від 29.11.2022 № 777 «Про затвердження плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Київської міської військової адміністрації на 2023 рік».

 

Організовано підготовку та проведено:

10-11.08.2022 навчальний семінар «Етапи та методи співпраці влади та бізнесу на регіональному рівні». В рамках семінару організовано проведення тематичних зустрічей: «Аналіз державної інноваційної політики та її спрямованість на розвиток промисловості», «Особливості кооперації в мережі інфраструктури з підтримки бізнесу», «Стратегічні орієнтири співпраці влади та бізнесу на регіональному рівні»;

04-05.10.2022 навчального семінару «Інтернаціоналізація бізнесу як чинник посилення промислової співпраці та інноваційного розвитку національної економіки». У рамках проведення семінару організовано проведення тематичних зустрічей: «Сучасні тенденції та форми інтернаціоналізації бізнесу», «Міжнародне виробниче співробітництво та промислові інвестиції», «Взаємозв’язок між інтернаціоналізацією та інноваціями», «Зовнішня торгівля, мале та середнє підприємництво, промисловість: стан у 2022 році».

 

Департаментом забезпечено проведення моніторингу виконання заходів:

Державної стратегії регіонального розвитку на 2021 – 2027 роки, затвердженій постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2020 № 695;

плану заходів щодо реалізації Основних напрямів реалізації державної політики у сфері зайнятості населення та стимулювання створення нових робочих місць на період до 2022 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 № 216-р;

плану заходів з виконання Концепції реалізації державної політики у сфері сприяння розвитку соціально відповідального бізнесу в Україні на період до 2030 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.07.2020 № 853 – р;

плану заходів Державної програми стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, спричинених обмежувальними заходами щодо запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на 2020–2022 роки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.05.2020 № 534;

Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019-2021 роки, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 691-р;

Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року, затвердженої рішенням Київської міської ради від 15.12.2011 № 824/7060 (зі змінами та доповненнями);

Програми зайнятості населення м. Києва на 2021-2023 роки;

Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2021 – 2023 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 24.12.2020 № 23/23;

Комплексної міської цільової програми сприяння розвитку підприємництва, промисловості та споживчого ринку на 2019-2022 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 12.11.2019 № 59/7632.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux