КМДА Київська міська державна адміністрація


20 травня 2022

Привітання з професійним святом - Днем науки!

Привітання з професійним святом - Днем науки!

 

Дорогі науковці!

Дозвольте привітати вас з професійним святом - Днем науки!

Щорічно, у третю суботу травня, в Україні відзначається професійне свято науковців – День науки.

Наука - це не просто напрямок діяльності людей, який робить наше життя комфортним, це шлях розвитку людства, інструмент, що допомагає глибше розуміти себе та світ навколо. Наука стосується кожної людини та безпосередньо впливає на повноту і якість нашого життя. Саме вона є рушієм науково-технічного поступу, невід’ємною складовою національного багатства, потужним ресурсом розвитку економіки, медицини, освіти, всієї соціальної сфери, а науковці – елітою суспільства і найціннішим надбанням країни.

В столиці України зосереджено потужний науковий потенціал. Загалом у місті працює 339 організацій, що виконують наукові дослідження і розробки - 25% від загальної чисельності наукових установ України. Налічується понад 3,9 тис. докторів та 9,5 тис. кандидатів наук.

За складних умов, коли Україна протистоїть російській збройній агресії, наше військо особливо потребує високоточних засобів, новітньої техніки та озброєння, навчених і компетентних військових фахівців, спроможних ефективно управляти та протидіяти будь-яким загрозам.

Саме науковці, задіяні у воєнній сфері, вишукують нові науково-обґрунтовані можливості для посилення обороноздатності нашої держави, зміцнення української армії та інших складових сил оборони за рахунок нарощування спроможностей для належної відсічі противнику.

Бажаємо нашим науковцям невичерпної творчої наснаги, миру, злагоди і великих звершень! Зараз наша країна переживає складні часи, але разом, спільними зусиллями ми зможемо змінити ситуацію, побудувати нову, інноваційну країну, в якій вільно зможе розвиватися кожен українець!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.