Головна  →  Новини  →  12 травня 2022

Робота Департаменту промисловості та розвитку підприємництва в умовах воєнного стану

Робота Департаменту промисловості та розвитку підприємництва в умовах воєнного стану

В Україні введено воєнний стан з 24 лютого, проте не зважаючи на складні умови воєнного часу найбільші торговельні мережі продовжували свою роботу на території міста Києва. Так, станом на 06 березня працювали 37 магазинів торговельної мережі «Лоток», зауважимо що всього мережа налічує 99 магазинів, 35 магазинів мережі «АТБ» з 161, 23 магазини торговельної мережі «Ашан» з 29, 58 магазинів «Новус» з 63, 94 магазини торговельної мережі "Сільпо" із 94, 105 магазинів мережі "ФОРА" із 105 також продовжили свою діяльність 14 магазинів мережі «Бджілка» із 40.

Крім того, стрімко відновлювалась  робота стаціонарної торговельної мережі, пекарень, ресторанів, хлібних кіосків столиці, тощо.

Через місяць станом на 01 квітня налічувалась відкритими 900 продуктових магазинів, на сьогодні їх кількість вже становить близько 2000, випікають хліб та хлібобулочні вироби 67 пекарень (порівняно з квітнем 55). Придбати хліб, хлібобулочні вироби та інші продовольчі товари можна у фірмових кіосках «Київхліб» за 184 адресами, в тому числі 12 розташовані на території Київської області у містах Бровари та Фастів, с. Русанів. Відвідати ресторани та кафе, які на сьогодні відкрили свої двері та запрошують відвідувачів  - 52, кав’ярні – 547 одиниць.

Необхідно відмітити, що з перших днів війни забезпечено роботу  Володимирського ринку. На сьогодні придбати продовольчі та непродовольчі товари мешканці міста Києва мають можливість на 67 ринках та ринкових майданчиках (у квітні працювало лише 35).

Також, на сьогоднішній день в столиці активно функціонує сфера обслуговування і щодня все більше киян та гостей столиці можуть скористатись побутовими послугами, а саме: студії манікюру – 151; ремонтні майстерні – 121; СТО – 635; обслуговування ноутбуків і гаджетів – 117, автомийки – 42, хімчистки – 14. На початку квітня, на жаль, кількість об’єктів, що надає побутові послуги, була майже вдвічі менше.

 З метою забезпечення мешканців столиці продуктами харчування першої необхідності, з початку березня управління торгівлі та побуту попри вкрай напружену ситуацію, складну логістику розпочало виконувати свої обов’язки і налагоджувати організацію ярмарків.

Щонеділі збільшуючи кількість локацій проведення ярмаркових заходів, учасників та значно розширючи асортимент продукції.

На початку відновлення роботи ярмарків їх кількість на тиждень  не перевищувала 10 адрес, а кількість учасників від 1 до 3 на одному ярмарку, тобто до 30 осіб на тиждень.

На сьогоднішній день, в середньому по місту Києву щотижня проводиться 40-45 ярмарків.

Так, з 03.05.2022 по 08.05.2022, проведено 45 ярмарків, в яких прийняли участь понад 1200 суб’єктів господарювання, реалізовано близько 180 тонн сільськогосподарської продукції та продуктів харчування.

Підприємства торгівлі, побутового обслуговування, ярмаркові заходи та ринки і надалі будуть працювати та забезпечувати мешканців столиці продовольчими та непродовольчими товарами у широкому асортименті та надавати якісні побутові послуги.

Стосовно виробничої діяльності промислових підприємств на початку березня розпочали роботу понад 13 підприємств, на сьогодні здійснюють виробничу діяльність  157, які представляють машинобудівну, харчову, хімічну, фармацевтичну, поліграфічну, легку  галузі промисловості та   на яких працюють близько 15 тисячі киян.

Департаментом виконано доручення щодо забезпечення матеріалами Комендатуру військових сполучень залізничної дільниці, станції та аеропорту Київ, забезпечено підготовку підприємств легкої промисловості Києва до пошиву бронежилетів, забезпечено потребу підрозділів територіальної оборони в поліетиленових пакетах. Крім того, організовано гуманітарну допомогу КНП «Київська міська клінічна лікарня № 6» (144 одиниць медичної техніки), забезпечено роботу спеціалізованої служби цивільного захисту матеріального забезпечення (служба МЗ) на особливий період.

На постійній основі здійснюється консультативна допомога промисловим підприємствам та організаціям щодо переміщення потужностей на безпечні території, проводиться робота по забезпеченню потреб військових частин ЗСУ, дислокованих в міста Києві матеріально-технічними засобами.

Здійснюється супроводження роботи Інформаційної системи «Промисловість і наука», яка містить інформацію про:

1606 промислових підприємств м. Києва, які звітують до Головного управління статистики в м. Києві за формами 1П та 1ПЕ;

340 науково-дослідних установ міста Києва;

19 904 видів товарної продукції від 920 підприємств, установ та організацій з кола розпорядників коштів бюджету міста Києва всіх рівнів та комунальних підприємств, установ тощо.

Окрім того, силами Департаменту з 28 лютого забезпечується робота логістичного відділу Гуманітарного штабу Києва та робота в Центрі збору, аналізу інформації та реагування.

Разом наближаємо перемогу! Слава Україні!

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

Програма фінансово - кредитної підтримки
суб'єктів малого та середнього
підприємництва у м. Києві