КМДА Київська міська державна адміністрація


12 жовтня 2021

Виїзна нарада на промисловому підприємстві – ВАТ «Меридіан»

Виїзна нарада на промисловому підприємстві – ВАТ  «Меридіан»

06.10.2021 року в рамках виконання доручення Прем’єр-міністра України від 20.09.2021 № 39644/0/1-21 щодо забезпечення створення або реконструкції та відновлення діючих виробництв з кількістю працюючих понад 500 осіб відбулася виїзна нарада на промисловому підприємстві – ВАТ  «Меридіан» (за адресою: м. Київ, Солом’янський район, бульвар Гавела Вацлава , 8)  за участю першого заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Олексія Кулеби, заступника директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва – начальника управління промисловості, підприємництва та регуляторної політики Анатолія Багана та заступника голови Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Євгенія Малого.

ВАТ «Меридіан» це сучасне багатопрофільне підприємство, яке спеціалізується на розробці і серійному виробництві як електронних приладів різного призначення, так і виготовленні та постачанні механічних вузлів. Серед передових розробок підприємства – безпілотний авіаційний комплекс Spectator, що забезпечує захист кордонів нашої держави та використовується для задоволення потреб цивільного сектору.

В компанії працюють більше 500 осіб.

Голова правління ВАТ «Меридіан» В’ячеслав Проценко ознайомив присутніх з основними виробничими ділянками: інженерним центром, гальвано-хімічним і лакофарбним виробництвом та сертифікованою випробувальною лабораторією, розповів про процес виготовлення та якісні характеристики безпілотного апарату мультикоптерного типу «БЕРЕГИНЯ» та безпілотного авіаційного комплексу «SPECTATOR-М1».

Присутнім була презентована пропозиція компанії «СПЕЙСБІТ» ЛЛС (Великобританія) залучити ВАТ «Меридіан» до виконання української частини космічної місії на Місяць, яку впроваджують компанії з різних країн світу в рамках програми NASA CLPS.

Під час підведення підсумків відвідування ВАТ «Меридіан» перший заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба схвалив розпочатий процес  технічного переобладнання виробництва та подякував колективу заводу за вагомий внесок у забезпечення Збройних Сил України сучасними видами техніки та озброєння.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.