Головна  →  Новини  →  8 жовтня 2021

Щодо виїзної наради на промислових підприємствах: – ДП «Завод «Генератор» та ДП «Київський державний завод «Буревісник»

Щодо виїзної наради на промислових підприємствах: – ДП «Завод «Генератор» та ДП «Київський державний завод «Буревісник»

У межах виконання доручення Прем’єр-міністра України від 20.09.2021 № 39644/0/1-21 щодо забезпечення створення або реконструкції та відновлення діючих виробництв з кількістю працюючих понад 500 осіб відбулася виїзна нарада на промислових підприємствах: – ДП «Завод «Генератор» та ДП «Київський державний завод «Буревісник» за участю першого заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Олексія Кулеби, директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Володимира Костікова, заступника директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва – начальник управління промисловості, підприємництва та регуляторної політики Анатолія Багана, голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Кирила Фесика, першого заступника голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександра Цибульщака, заступника генерального директора з безпеки Романа Забарчука, заступника начальника управління радіолокації Дмитра Багрова та начальник управління корпоративних прав Ольги Абрамової.

ДП «Завод «Генератор» працює у сфері виробництва електровакуумних та напівпровідникових приладів НВЧ діапазону, що призначені для роботи в радіолокаційних станціях, бортовій апаратурі літаків та суден, зенітних ракетних комплексів і техніки зв’язку.

На ДП «Завод «Генератор» директор підприємства Володимир Ольшанський ознайомив присутніх з основними виробничими ділянками, розповів про здійснені заходи імпортозаміщення під час виготовлення за власні кошти спеціальних приладів для потреб Міністерства оборони України. Були обговорені також проблемні питання роботи підприємства, зокрема перспектива подальшого використання непрацюючого виробничого майданчику № 2 за адресою: вул. Полярна, 20, нерівномірність протягом року завантаження підприємства державним замовленням, виходу із банкрутства та корпоратизації підприємства.

ДП «Київський державний завод «Буревісник» спеціалізувалось на виробництві контрольно-вимірювальної приладів – спеціальної військової техніки та техніки подвійного призначення, виробництво медичної техніки, включаючи хірургічне устаткування та ортопедичні пристосування, зокрема апаратів штучної вентиляції легенів („Фаза-8”, „Бриз”, „Бриз-Т”, „Малятко”), стерилізаторів медичних, апаратів вимірювання артеріального тиску, медичних меблів та пристосувань, у тому числі для осіб з інвалідністю.

Починаючи з 2010 року підприємство в основному припинило виробничу діяльність. Територія підприємства не забезпечується теплопостачанням та електричною енергією.

На ДП «Київський державний завод «Буревісник» в.о. генерального директора Віталій Ходзінський ознайомив присутніх з територією підприємства, станом цехів та приміщень заводу. Також він розповів про перспективи відновлення виробництва на підприємстві.

Під час підведення підсумків відвідування ДП «Київський державний завод «Буревісник» перший заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба зауважив про необхідність термінового прийняття рішення відносно подальшого розвитку підприємства.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

Програма фінансово - кредитної підтримки
суб'єктів малого та середнього
підприємництва у м. Києві