Головна  →  Новини  →  17 червня 2020

Ухвалено закон про спрощення адміністративних процедур для бізнесу

Ухвалено закон про спрощення адміністративних процедур для бізнесу

 

Верховна Рада України ухвалила закон про продовження податкових пільг і про спрощення адміністративних процедур для бізнесу на період карантину, введеного владою в рамках заходів для протидії поширенню коронавірусу в країні.

Згідно з пояснювальною запискою до ухваленого документу, його метою є необхідність продовжити дію податкових пільг і спрощень адміністративних процедур на період карантину з метою захисту як малого, так і великого бізнесу, від негативних наслідків цих обмежень.

Закон, зокрема, передбачає продовження терміну незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства в період з 1 березня, а також пені до останнього календарного дня місяця (включно), в якому:

завершується дія карантину;
продовження мораторію на проведення документальних і фактичних перевірок бізнесу;
продовження звільнення від сплати ЄСВ за себе ФОПами й особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність на період з 1 по 31 травня 2020 року.

Крім того, документом передбачається зменшення вимог до мінімального розміру статутного капіталу банків до 200 млн грн з 500 млн грн, а також продовження терміну дії Закону України "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків", який завершується 1 серпня 2020 року, до 2024 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

Програма фінансово - кредитної підтримки
суб'єктів малого та середнього
підприємництва у м. Києві