КМДА Київська міська державна адміністрація


25 травня 2023

У Київській міській раді внесли зміни до Положення про фінансово-кредитну підтримку суб'єктів малого та середнього підприємництва у місті Києві.

У Київській міській раді внесли зміни до Положення про фінансово-кредитну підтримку суб'єктів малого та середнього підприємництва у місті Києві.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 25 травня, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання 74 депутатами.

Як зазначив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Володимир Костіков, положення визначає механізм надання фінансово-кредитної підтримки суб'єктам малого та середнього підприємництва міста Києва шляхом часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами.

«Це сприятиме розвитку малого та середнього підприємництва, а також створення нових робочих місць та збільшенню надходжень до бюджету міста Києва. Метою рішення є збільшення кількості суб'єктів малого та середнього підприємництва у місті Києві, які матимуть змогу отримати фінансово-кредитну підтримку.  А також унеможливлення отримання цієї підтримки суб'єктами бізнесу, які пов'язані з державою-агресором. Передбачено зменшення фінансового навантаження на столичних підприємців на час дії воєнного стану та протягом 90 календарних днів після його припинення або скасування, а саме компенсувати 99% від суми відсотків за кредитним договором, які фактично сплачені позичальником за звітний період», – наголосив Володимир Костіков.

Директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА додав, що важливо підтримувати представників малого та середнього бізнесу, які в умовах війни продовжують працювати та виплачувати заробітні плати своїм працівникам.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.